Alle gebruikers/leden dit lezen a.u.b.

Info
Tutor
...........
Berichten: 4053
Lid geworden op: 08 apr 2007, 22:08

Alle gebruikers/leden dit lezen a.u.b.

Bericht door Tutor » 06 aug 2010, 09:29

Aanvullende regels met betrekking tot het omgaan met ons helpdesk forum.

Regel 1. Je hebt hulp nodig.
Doe als volgt. Diverse categorie onderwerpen zeggen waar je een bericht dient te plaatsen.
Je hebt een fout of vraag waar je niet uitkomt. Dan zoek je deze knop.
Bugs en niet fatale foutmeldingen. Niet Urgent ! Plaats daar dan je bericht.
Is je forum helemaal uit de lucht. Fatale foutmeldingen en error's. Urgent ! Dan plaats je hier je bericht. Er zal gevraagd worden naar jouw gegevens, stuur deze dan per PB. Niet zomaar sturen a.u.b.
En zo zoek je verder in de diverse onderwerpen. Staat jou vraag er als onderwerp niet bij, open dan een nieuw onderwerp en plaats je bericht.
Houdt er rekening mee dat jouw forum URL in je onderschrift geplaatst dient te zijn, dat is namelijk verplicht.

Regel 2. Als iemand een vraag heeft gesteld, dan is het in eerste instantie de taak van de moderator om hier verder te helpen. Voor iedereen geldt als een moderator (zichtbaar in zijn avatar) een bericht beantwoordt heeft, blijf er dan als member uit. Ben je van mening dat je het beter weet (dat kan) dan mag je een moderator met een ondersteunend bericht helpen om hem/haar hier te ondersteunen.

Regel 3. Het plaatsen van berichten doe je niet zomaar in een bericht van iemand anders met een ander soort van bericht. Doe zoals 1 en 2 aangeeft. Ik geef onze moderators de opdracht hier op te letten en ik zal daarvoor een rapportagelijstje bij gaan houden. Zonodig zal ik daar maatregelen tegen nemen. (een paar dagen blokkade misschien?) Daarvoor zal ikzelf of de admin die jou blokkeert een PB sturen met deze mededeling.

Regel 4. Er mag aanvullend na een bericht door een forumbezitter als aanvullend en betrekking hebbende op het openingsbericht gepost worden. Dit geldt als extra ondersteuning aan de Moderator. Andere berichten zullen gewist worden.

Regel 5. Bumpen; meer als twee berichten achter elkaar plaatsen wordt niet meer getolereerd. Alle berichten worden allemaal gelezen. En afhankelijk van de vraag dien je te wachten tot de moderator die er iets vanaf weet online komt en die zal je dan ook verder helpen.

Regel 6. Bij het plaatsen van je bericht dien je altijd ONDERWERP aan te geven. Geef daarna een duidelijk OMSCHRIJVING van je vraag.
Onderwerp is dus niet IK HEB EEN VRAAG Daar kunnen we helemaal niets mee. Als omschrijving mijn forum doet het niet is ook totaal nietszeggend.

Regel 7. Lees altijd de FAQ waar reeds gestelde vragen uitgelegd zijn. Die vind je hier.
http://helpdesk.forum2go.nl/alle-vragen ... ld-t6.html
Zorg er ook voor dat jou URL van jou forum hier op de helpdesk in je onderschrift staat, dan hoeven we er niet voortdurend om te vragen. Ook dien je onder IEDER bericht je onderschrift aan te zetten.


Regel 8. Niemand plaats hier een Sticky of mededeling, die zijn voorbehouden aan de Staff. Een nieuw bericht komt toch altijd bovenaan onder sticky of mededeling.

Regel 9. Maken en Configuratie Forum Hier stel je alle vragen over het instellen en mooi maken van je forum

Regel 10. Java-scripts en html Vragen met betrekking tot scripts dienen hier geplaatst te worden.


Regel 11. Wij zijn geen boemannen/vrouwen en willen als zodanig iedereen graag helpen. Bedenk echter; iedereen van onze staff doet dit voor zijn/haar plezier. Gewoon omdat het leuk is om mensen verder te helpen met hun probleemjes. Zij willen jou ook helpen. Wees dus duidelijk met vragen. En als je het niet weet, lees dan punt 1, 2, 3 nog eens rustig door.

Regel 12. Maak een duidelijke omschrijven van je vraag en vooral ook in goed Nederlands schrijven over wat je bedoeld. Stel steeds maar één vraag per bericht. Veel vragen tegelijk stellen brengt vaak verwarring.

Regel 13. Een bericht geplaatst? geef je bericht tenminste een dag de tijd. We zijn hier allemaal vrijwillig en sommige moeten ook wel eens werken. Je bericht wordt gelezen, geloof me en als een moderator jouw duidelijke bericht leest, kan hij/zij ook meteen helpen. Bij repley vragen van de moderator (hetzij ook per PB) dien je onverwijld en zo snel mogelijk te antwoorden. Het gaat immers om jou probleem.

Regel 14. Een bericht plaatsen? Bedenk dat we onze uitleg niet voor niets maken. Dat doen we ook niet om te pesten.
Het gaat erom zoveel mogelijk overzicht een structuur vast te kunnen houden. Dus, heb je een bericht? Kijk dan eerst eens bij mogelijkheden op de indexpagina. Zoek een Forum en lees daar de tekst. Zoek op deze manier een forum waar jou onderwerp bij past. Als jij je daar niet aan houdt, kan jou onderwerp verplaatst worden en in het ergste geval gewoon gewist worden.
Jullie co-admin
Geen PB's of vragen naar de Tutor.